'Belangrijkste ontwikkelingen'

''Herinrichting Haalders Bos gaat van start!''

December 13, 2018

HAALDEREN - Er is begin 2017 door wethouder Helga Witjes het plan gelanceerd om een dorpsontwikkelingsplan Haalderen op te zetten. Er zijn vervolgens diverse groepen gevormd waaronder Natuur en Recreatie.

"Omdat in het hart van ons dorp het 'Haalders bos' het meest opvallend is, hebben we dit als eerste project genomen waar verbetering in aangebracht moest worden. Het Haalders bos is niet onderhouden, met de in elkaar gegroeide en overlappende bomen en struiken is het er erg donker waardoor je de paden niet meer kunt vinden en het geheel verwilderd oogt. Er zijn vele partijen/eigenaren waar we rekening mee moesten houden maar uiteindelijk heeft het geresulteerd in een uitgewerkt plan met tekening met onze ideeen betreffende het Haalders bos." Dit is gepresenteerd aan de Gemeente Lingewaard.
 

Het wordt een open bos met verrassende hoekjes. Denk aan bloemen, bermen, waterloopje en natuurlijke elementen waar kinderen op kunnen klimmen en klauteren, bankjes en picknicktafels en wandelpaden. Ook aan de viervoeter is gedacht met een omheint honden uitlaatveld.
 

De Gemeente Lingewaard is begonnen met kappen en snoeien. Mede door het achterstallig onderhoud is dit veel werk, dat eind februari klaar zou moeten zijn. "Met medewerking van velen zullen we proberen om van het Haalders Bos een aantrekkelijk parkje te maken waar iedereen graag gebruik van maakt. De medewerking is er zeker vanuit de gemeente en we hopen in de zomer van 2019 het eind resultaat te kunnen aanschouwen."

Voor meer informatie kijk op:  
https://lingewaard.gemeentenieuwsonline.nl/nieuws/algemeen/84429/haalderen-leeft-werkgroep-natuur-en-recreatie

''Waardwonen neemt oude spar over en bouwt 10 appartementen!''

December 04, 2018

Waardwonen gaat 10 appartementen realiseren aan het Mariaplein in Haalderen. Het Mariaplein ligt in het centrum van Haalderen, dichtbij de supermarkt en het centrum. De locatie is al jaren verpauperd en is een doorn in het oog voor de inwoners van Haalderen. Waardwonen ziet een vraag voor sociale huurappartementen in Haalderen. Deze locatie is hier heel geschikt voor. Hanke Struik, bestuurder Waardwonen: “Wij zijn blij dat wij met het realiseren van de appartementen aan het Mariaplein een mooi antwoord bieden op de vraag naar sociale huurappartementen in Haalderen en een goede oplossing bieden voor de locatie.”

De Gemeente Lingewaard, Waardwonen en Haalderen leeft! hebben zich samen ingezet om een goede oplossing te vinden voor het vervallen winkelpand, dat al vanaf 2002 leegstaat. Henk Joosten van Haalderen Leeft: “Wij zijn heel blij met het voornemen van Waardwonen om met steun van de gemeente Lingewaard te investeren in de leefbaarheid van Haalderen. Het is en was al jaren lang de wens van de inwoners van Haalderen om bewoning te zien op de plek van de voormalige supermarkt.Wij hopen dan ook dat de inwoners van Haalderen daar hun thuis kunnen vinden.” 
Wethouder Helga Witjes: “De afgelopen jaren zijn we al met diverse eigenaren en ontwikkelaars bezig geweest met deze locatie. Er is al tweemaal een vergunning verleend, maar steeds bleek het niet haalbaar. We zijn heel blij dat het met Waardwonen nu wel gaat lukken.”Met de bijdrage van de gemeente hebben zowel Waardwonen als de gemeente hun nek uitgestoken voor nieuwbouw van huurappartementen en de leefbaarheid in Haalderen.

Het plan is om hier tien levensloopbestendige woningen te realiseren. Daarnaast heeft Waardwonen de ambitie om de woningen minimaal energieneutraal te maken. Ook worden de woningen gasloos. Het plan zal de komende periode verder ontwikkeld worden. De planning is afhankelijk van het flora en fauna onderzoek. De verwachting is dat Waardwonen in 2019 start met de sloop en de bouw.

(Foto: Erik van 't Hullenaar)

''Plan 'Haalders bos' goedgekeurd!''

October 01, 2018

De werkgroep 'Natuur en recreatie' kan trots melden dat de meeste punten van hun oorspronkelijk plan, om het 'Haalders bos' her in te richten, zijn goedgekeurd. De herinrichting zal leiden tot meer openheid in het gebied. De herinrichting zal plaatsvinden in de herfst en winter. Doel van deze herinrichting is dat het bos weer toegankelijker wordt voor alle inwoners. Tevens zal de kleine kolk bij Moos schoongemaakt worden en wordt het riet verwijderd.

''Bezoek aan Platform Gendt!''

September 07, 2019

Afgelopen maandag 17 juni was het platform Haalderen Leeft aanwezig bij een bijeenkomst in Gendt over het opstellen van een ontwikkelingsplan. Ze vroegen ons om uit te leggen welke stappen we hebben gedaan om tot zo'n mooi plan te komen. 
Tijdens en na de bijeenkomst hebben we heel veel complimenten gehad om ons dorpsontwikkelingsplan, ook het feit dat er dingen bereikt zijn (aed, speeltuin, punten in coalitie akkoord) zijn niet onopgemerkt gebleven. 

''AED-cursus Haalderen blijkt groot succes!''

May 23, 2018

HAALDEREN- Afgelopen donderdagavonden 17 en 24 mei, stonden bij dorpshuis De Tichel in het teken van een AED-cursus, ook wel reanimatiecursus genoemd. Dit is georganiseerd door een samenwerking tussen de ehbo-vereniging Bemmel – Haalderen en Platform ‘Haalderen leeft!’.

Door de samenwerking konden inwoners voor slechts tien euro deelnemen aan de reanimatiecursus. Liefst tien mensen, nagenoeg het maximale aantal, hebben deelgenomen aan deze cursus. Met succes hebben zij de cursus afgerond en kunnen nu hulpverlening bieden op het gebied van reanimaties.
In januari 2017 gaven inwoners aan dat er meer bekendheid moest komen over het gebruik van een AED, waardoor het een plekje heeft gekregen in het dorpsontwikkelingsplan van Haalderen. Hierdoor voelde het platform, in samenspraak met de ehbo-vereniging, zich genoodzaakt om de cursus aan te bieden tegen een scherpe prijs. Het Platform gaat kijken samen met de ehbo-vereniging Bemmel – Haalderen op welke data nieuwe cursussen worden aangeboden. Samen streven zij naar zoveel mogelijk burgerhulpverleners!

''Coalitieakkoord bekend! Wat betekent dit voor Haalderen?''

May 21, 2018

Platform Haalderen leeft! was vanavond aanwezig bij de presentatie van het nieuwe coalitieakkord. De volgende punten die betrekking hebben op Haalderen staan in het akkoord:

- Samen met het onderwijsveld de schoolgebouwen aanpassen aan de eisen voor modern onderwijs.
- Het realiseren, voor zover niet aanwezig, een up to date gymzaal in elke kern.
- Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de parallelweg (Bemmel - Doornenburg) langs de A15 te benutten als ontsluiting voor de kernen.
- Het verbeteren in overleg met de provincie de verkeersveiligheid op de Van der Mondeweg in Haalderen.
- Uitwerken van dorpsplan Haalderen samen met inwoners
- In de kleine kernen, waaronder Haalderen, meer bouwen om aan de behoefte te voldoen.

Wij feliciteren VVD, LBL, CDA, en Lingewaard.nu met het coalitieakkord! En we zien de komende 4 jaar met enthousiasme tegemoet!

Please reload

Deze site is voor het laatst geüpdatet op: 22-12-2019