'Verenigingen'

Klik hier voor: Activiteitenkalender

Op deze pagina kan men gedetailleerde informatie van activiteiten vinden die in Haalderen plaatsvinden of door Haalderse verenigingen worden georganiseerd.

''Inloopavond Toekomst Mariaplein''

December 21, 2019

In oktober 2017 kwam het dorpsontwikkelingsplan officieel uit, waarin stond dat er eindelijk iets moest gebeuren met het oude verpauperde pand aan het Mariaplein. In samenwerking met de Gemeente Lingewaard heeft Waardwonen het pand overgenomen en zijn zij voornemend om er een appartementen complex te bouwen.

Op 23 januari 2020 zal er tussen 19.30 uur en 21.30 uur een inloopavond gehouden worden om de plannen omtrent het appartementencomplex te presenteren aan alle Haalderse inwoners. 

Daarnaast werd er in het plan aangegeven dat het plein heringericht zou moeten worden tot een ander plein. Momenteel zijn er twee studenten stedenbouwkunde bezig met het ontwerpen van een nieuw plein op basis van de aangegeven wensen van de inwoners en omwonenden. De studenten zullen de schetsen van het gewenste plein ook presenteren op deze avond!

''Halloween komt weer in Haalderen!''

October 24, 2019

De jaarlijkse Halloweentocht is elk jaar een enorm succes. Dit keer zal het plaatsvinden op vrijdag 1 november. Aansluitend zal er zelfs een disco zijn tot 21.00 uur in Dorpshuis de Tichel (de ruimte van de gidsen). De kinderen en ouders kunnen zich verzamelen op het Mariaplein om 18.30 uur.

''CV De Kleibakkers zijn op zoek naar jeugdcommissieleden!''

October 24, 2019

Vind jij het leuk om:
- je met jeugd te mengen binnen de carnaval?
- een gave nieuwe start te maken met de jeugd?

- mee te denken om de jeugdcarnaval te laten bruisen?

Dan ben jij diegene die zij zoeken!

Voor meer informatie kun je mailen naar: cv.de.kleibakkers@gmail.com of neem contact op met Jaan Verwaaijen via tel. 06-57098698

 

''Boekpresentatie in de Tichel: Jan Jörissen komt terug naar Haalderen!''

October 24, 2019

Jan Jörissen heeft een boek geschreven over zijn jeugdjaren in Haalderen tijdens WOII. Het boek was in het Engels geschreven, omdat Jan momenteel in Australië woont. De afgelopen tijd is er veel moeite gedaan dit boek te vertalen naar het Nederlands. Het boek gaat met name over WOII, de evacuatie, de terugkeer naar Haalderen, de wederopbouw en het emigreren van de familie naar Australië en hoe daar zijn leven verliep.
Op zondag 27 oktober om 14.00 uur zal er een boekpresentatie zijn in Dorpshuis de Tichel! Jan zal hier ook bij zijn, dit is heel bijzonder aangezien hij na zijn emigratie nooit meer terug in Haalderen is geweest!

Het boek komt gewoon in de winkel te liggen en verschijnt bij uitgeverij Aspekt.

Please reload

Deze site is voor het laatst geüpdatet op: 22-12-2019